Kipfilet met tomaten-spinaziesaus

Kipfilet met tomaten-spinaziesaus

Kipfilet met tomaten-spinaziesaus

Aantal personen: 2

Bereidingstijd:

Ingrediënten

250 gr kipfilet
1 teentje knoflook
zout, versgemalen zwarte peper
1 ui
2 vleestomaten
250 gr verse spinazie
3 eetlepels olie
1/2 kippenbouillontablet
2 eetlepels pindakaas
1 theelepel tijm
1 mespunt sambal

Bereiden

Snijd de kipfilet in reepjes.
Pers het teentje knoflook boven een kom uit en schep de kipfilet met wat
zout en peper door de knoflook.
Snipper de ui.
Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees
klein.
Was de spinazie en laat uitlekken.
Verhit de olie in een hapjespan, bak de kipreepjes in ± 3 minuten
bruin en schep ze op een bord.
Fruit de ui in het bakvet glazig en fruit de tomaat even mee.
Roer er 2 dl water, het bouillontablet, de pindakaas, de sambal, de
spinazie en de tijm door en breng alles aan de kook.
Voeg de kipreepjes toe en laat die in 10-15 minuten gaar sudderen.
Lekker met rijst.
Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus